قبل از آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه و بهرهبرداری میدان نفتی سهراب، طراحی مفهومی و مهندسی پایه این طرح همزمان و متأثر از مطالعات ارزیابی اثرات محیطزیستی (EIA) از سوی تیم مهندسی شرکت انرژی دانا صورت پذیرفته است. از این حیث، فرآیند یادشده در بین طرحهای توسعه نفت و گاز کشور منحصر به فرد و ممتاز می باشد که در قالب گزارشات رسمی به سازمان حفاظت محیطزیست منعکس و ادامه این روند منجر به اخذ مجوزهای لازم از سازمان حفاظت محیطزیست گردیده است. در همین راستا، و به منظور پیاده سازی برنامه مدیریت زیست محیطی و پایش مستمر عملكرد محیطزیستی در منطقه، مشاور تخصصی ذیصلاح منصوب و هسته نظارتی محیطزیستی با مشاركت متولی استانی حفاظت محیطزیست تشكیل و در منطقه مستقر شده است.
امروزه شواهدی مبنی بر تغییرات اقلیم در بسیاری نقاط مختلف دنیا مشاهده و ثبت شده و ذهن دوستداران طبیعت و محیطزیست را بیش از پیش به خود معطوف نموده است. بر اساس پژوهشها، مستندات و اظهارات مقامات مسئول و متخصصان محیط زیست کشور ، تغییرات اقلیمی كلان و خرد در منطقه حفاظتشدهی تالاب هورالعظیم از ابتدای دهه ۶۰ شمسی آغاز شده است به نحوی كه سالهای خشك و كمباران مستمر در سه دهه اخیر، باعث ایجاد پدیدههای غیرقابل پیشبینی همچون آتشسوزی نیزارها، تغییر جریانات طبیعی آب تالاب، تنش های حرارتی آب و تغییر الگوی پایدار زیستگاه حیات وحش منطقه شده است. مزید بر تغییرات یاد شده، عدم تأمین حقآبه تالاب، عدم مشاركت كشور همسایه در برنامههای مشاركتی احیای تالاب، مصرف بیرویه منابع آبی تالاب در مصارف كشاورزی سنتی منطقه، عدم مدیریت صحیح در نگهداشت آب تالاب در پاییندست نیز در روند كاهش كیفیت و تغییر توان اكولوژیكی این منطقه حساس محیطزیستی موثر بوده است.
این در حالی است که كشور عراق با اخذ یک رویکرد صرفاً توسعهگرا، فقط بخش مرکزی تالاب در سزمین خود را در كنوانسیون رامسر ثبت نموده، و با تمرکز بیشتر بر تولید نفت از میادین مشترک با ایران، باعث خشک شدن مساحت وسیعی از این تالاب در محدوه مرزی با ایران شده است.
بنابراین با در نظر گرفتن موارد فوق و رویکرد ویژه مدیریت ارشد و کسب و کار اکتشاف و تولید شرکت انرژی دانا در راستای کاهش اثرات سوء محیط زیستی عملیات خود، تمهیدات منحصر به فردی از جمله موارد ذیل را در دستور کار برنامه توسعه و بهره برداری از این میدان نفتی مشترک قرار داده است:
ما به سوالات شما پاسخ می دهیم